Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Zelfstandig vinden van een (nieuwe) baan voor veel werklozen moeilijk

Uit een recent onderzoek blijkt dat een kwart van de werklozen het niet lukt om zelfstandig een baan te vinden. Veel mensen denken dat ze best in staat zijn om zelf een andere baan te vinden, in de praktijk maken zij daarbij regelmatig nog onnodige fouten. Van de mensen die werkloos zijn of werkloos worden zijn het de hoger opgeleiden, de latent zoekende en mensen die op dit moment al een baan hebben, het best in staat om zonder hulp een nieuwe baan te vinden. De overige groep is gebaat bij ondersteuning en begeleiding bij hun sollicitatie.

Missers bij de zoektocht

Veel werkzoekende maken nogal wat fouten of missers tijdens hun zoektocht naar een nieuwe baan. Het aanbod van vacatures is de laatste jaren versnipperd geraakt, maar het zoekgedrag is daar niet op aangepast. De juiste zoekkanalen worden niet benut, veel tijd wordt er besteed aan minder zoekkanalen. De voorbereiding is onvoldoende, geen motiverende sollicitatiebrief, geen goed opgebouwd C.V., onvoldoende gebruik maken van het netwerk. Partner Personeel & Organisatieadvies verzorgt sollicitatietrainingen waarbij ruim aandacht wordt gegeven aan de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, het nieuwe zoeken van vacatures.

Sollicitatietraining

De ruime ervaring die Partner Personeel & Organisatieadvies heeft met werving & Selectietrajecten is vertaald naar een herkenbaar en pragmatische sollicitatietraining. In de training wordt aandacht gegeven aan de sollicitatiebrief, hoe schrijf je een sollicitatiebrief, waarop wordt de eerste selectie gedaan, er wordt stilgestaan bij een goed C.V., wat wil men zien in een CV en wat niet.

Veel vacatures komen niet zichtbaar op de arbeidsmarkt maar worden via het netwerk vervuld, in de training solliciteren wordt dan ook aandachtig stilgestaan bij het inzichtelijk krijgen van je netwerk. Verder zijn er tijdens het Werving & Selectietraject veel valkuilen waar je als sollicitant in kunt vallen. Na deze sollicitatietraining herken je de valkuilen, en als je weet waar de valkuilen zitten dan stap je er wellicht niet in.

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt sollicitiatietraining,  outplacement en tweede spoor re-integratie. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart