Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

5 tips voor een effectieve CV

1. Vermeld je doel

Om in die stapel CV’s de aandacht te trekken en deze aandacht vast te houden dan is het een slimme zet om direct onder je persoonsgegevens jouw doelstelling te vermelden waarmee je laat zien dat jij weet wat jij wilt. Alle ontvangen CV’s worden namelijk eerst snel gescand om zodoende een snelle selectie te kunnen maken. Met een doelstelling voorkom je dat jouw CV te vaag en als te algemeen in de prullenbak zal belanden.

2. Verkoop je vaardigheden én jezelf

Wees niet bang om jezelf te zijn en zie je CV als een kans om te laten zien wat jij te bieden hebt. Vermeld daarom duidelijk wat jouw vaardigheden zijn. Kies voor vaardigheden die interessant zijn voor de functie waarop je solliciteert.

3. Vertel wat jij voor het bedrijf kan betekenen

Naast vertellen waar jij goed in bent is het ook belangrijk om hierbij te vermelden waarom dit een bedrijf ten goede zal komen. Hoe kan het bedrijf profiteren van jouw vaardigheden?

4. Ga slim om met gaten in je CV

Als je een gat (of meerdere gaten) in je CV hebt, dan is het goed om een brug te bouwen van de ene werkervaring naar de andere. Vermeld dus in je CV tussen twee werkervaringen waarom je zonder baan zat en wat je hebt gedaan om toch productief te zijn. Blijf eerlijk! Daarmee laat je integriteit en betrouwbaarheid zien.

5. Overzichtelijk, kort en bondig

Door het benoemen van jouw persoonlijke gegevens, gevolgde opleidingen, behaalde diploma’s, relevante werkervaring, kwaliteiten, relevante vaardigheden, persoonlijke eigenschappen en favoriete vrijetijdsbesteding, kan een werkgever een beeld vormen van jou als persoon, jouw werk- en denkniveau en de vaardigheden die je bezit. Het is dus belangrijk om deze informatie op een overzichtelijke manier in jouw CV te presenteren én dat alle informatie kort en bondig is. Maximaal 2 A4!

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt sollicitiatietraining,  outplacement en tweede spoor re-integratie. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart