Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Opbeurend sollicitatieverhaal voor 50 plussers

In een artikel van het Dagblad van het Noorden lazen wij recent een opbeurend verhaal over een sollicitant met een middelbare leeftijd. Op het verhaal waar werd aangegeven dat de sollicitatiebrief op zijn retour was en veel gebruik werd gemaakt van social media en het netwerk reageerde een lezer met het verhaal over haar man. De man was reeds de 50 gepasseerd, deed zijn uiterste best maar kreeg nooit een uitnodiging voor een gesprek.

Initiatief

De vrouw van betreffende man nam het initiatief en belde, zonder mede weten van haar man, het bedrijf waar haar man de zoveelste sollicitatiebrief naar had verzonden. Haar verzoek aan de desbetreffende Personeelsfunctionaris was eigenlijk heel eenvoudig. Zij vertelde de Personeelsfunctionaris het verhaal dat haar man zo zijn best deed maar nooit een uitnodiging kreeg voor een gesprek en vroeg de Personeelsfunctionaris of die haar een plezier wou doen om hem uit te nodigen voor een gesprek. Het zou de Personeelsfunctionaris slechts een half uurtje van zijn tijd kosten, en wat is een half uurtje op een mensenleven, en dat het verzoek niet met haar men werd besproken, ook als de keuze niet op hem zal vallen. Hiermee pleit men niet met het gegeven dat nu elke partner maar moet gaan bellen, maar toch.

Resumé van het verhaal; ook 50 plussers kunnen een juiste keuze zijn.

Uiteindelijk werd er verzoek gegeven aan vraag van de vrouw en werd de kandidaat uitgenodigd voor een oriënterend gesprek. Uiteindelijk bleek hij voor het bedrijf de juiste kandidaat en heeft nog vele jaren voor dat bedrijf mogen werken. Het verhaal kwam aan het licht toen de man bij dat bedrijf met pensioen ging.

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt sollicitiatietraining,  outplacement en tweede spoor re-integratie. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart