Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Wapenfeiten, vergeet ze niet te vermelden op je CV

Vaak zijn sollicitanten bescheiden, hun CV is veelal standaard, gooi die bescheidenheid van je af, als je ergens goed in bent, mag je dat vertellen, maar overdrijf niet anders drijft die baan wellicht over. Het is ons vaak opgevallen dat kandidaten over kwaliteiten en wapenfeiten beschikken die men niet op hun cv vermelden. Dus een paar tips van ervaren headhunter.

Behaalde resultaten

Vermeld naast de functie die thans vervult of hebt vervult ook behaalde resultaten want een functietitel is slechts een klein deel van het verhaal. Wij willen graag weten wat je gedaan hebt en of dat succesvol is verlopen, en dat is meer dan het benoemen van taken en verantwoordelijkheden.

Speciale projecten

Heb je naast je reguliere functie nog speciale projecten gedaan, laat dat zien op je CV evenals de behaalde resultaten. Kun je de wapenfeiten in cijfers uit drukken, vooral dan. Dus heb je bepaalde targets gehaald, bezuinigingen gerealiseerd, verzuim terug gebracht, benoem het, en zo concreet en realistisch mogelijk.

Persoonskenmerken

Ben je trots op persoonseigenschappen laat ze dan etaleren op je cv. Uiteraard moeten ze wel geloofwaardig zijn, anders gaat het tegen je werken. Wees niet te bescheiden, maar overdrijf het ook niet.’

Aansluiten bij de vacature

Voor elke vacature moet je je cv herschrijven om deze maximaal te laten aansluiten op de functie die je ambieert. ‘Een goed cv begint bij de vraag welke van jouw wapenfeiten relevant zijn in relatie tot de functie waarop je solliciteert.

Social Media

Probeer een duidelijke boodschap over te brengen met je cv of Linkedin-profiel. Denk na over het doel van je profiel, en wat wil je bereiken. Zie je cv of LinkedIn-profiel als marketinginstrument.

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt sollicitiatietraining,  outplacement en tweede spoor re-integratie. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart