Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Met Mindset de arbeidsmarkt op!

Veel gemaakte denkfouten overheersen en belemmeren een sollicitatieproces. Hoewel veel mensen overtuigd zijn dat het niet slagen op de arbeidsmarkt aan de negatieve houding van de werkgeverskant te wijten valt, is het denken van kandidaten ook van grote invloed bij afwijzing. De ‘beren op de weg’ worden vooral door werkzoekende zelf geplaatst – vaak ook sterk beïnvloed door de omgeving- met als gevolg dat eigen overtuigingen je parten spelen bij het solliciteren. Het versterkt de actie en reactie.
Het is dus goed dat men zich realiseert dat je gedachten zowel non-verbaal en verbaal indirect zichtbaar en hoorbaar zijn tijdens gesprekken, netwerken, bezoek aan intermediairs en zelfs aan de telefoon bij het nabellen van vacatures. Verbergen heeft geen zin, maar uitspreken van deze gedachten evenmin.
Stel jezelf de vraag: wat gebeurt er wanneer ik deze gedachtes eens positief omdraai?

Denkfouten en de positieve draai:

Er heerst een collectief geloof dat je te oud bent boven de 50, een andere betekenis van 50 is het einde van de eerste helft en het begin van de tweede helft. Biologisch is het een gegeven dat we iets afsluiten rond die leeftijd en aan een nieuwe fase beginnen. Wanneer je focust op een nieuw begin geeft dat niet alleen energie, maar ook de kans opnieuw invulling te geven aan je loopbaan.

Ik heb geen juist diploma voor die baan!

Hoewel je wel over de ervaring beschikt en graag de baan wilt, is het verstandig te onderzoeken wat jij aan ervaring mee neemt. Dit wordt je verkoop. Een papier alleen is ook maar een document. belangrijker is welke relevante ervaring heb jij?

Ik wil niet in salaris achteruit

Wil je blijven doen wat je altijd deed? Of wil je verder? In veel gevallen levert je blik verruimen je kansen op die je uiteindelijk brengen waar je wilt zijn. Uitgangspunt is niet je salaris, maar wat je wilt doen!

Wanneer is begeleiding zinvol?

  • twijfel je met regelmaat tijdens je zoekactie over wat je wilt en laat je alle opties voor een baan open?
  • merk je dat je acties te weinig gesprekken opleveren?
  • bezoek je met regelmaat netwerkbijeenkomsten, maar levert het je te weinig tot niets aan activiteiten op?
  • wordt je aan de hand van je CV regelmatig afgewezen?

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt sollicitiatietraining,  outplacement en tweede spoor re-integratie. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart