Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Gericht solliciteren

Als je gaat of moet solliciteren, steek dan de energie in de juiste vacatures en denk goed na hoe je het aanpakt. Zorg dat je niet op de stapel irritatie komt te liggen. Hierbij een aantal irritatie momenten voor iemand die het Werving & Selectietraject moet begeleiden,

  • Kandidaten geven aan dat ze op zoek zijn naar een functie van Logistiek manager, Planner of Contractmanager. Dit is net als schieten met hagel. Gebrek aan focus dus.
  • Het is niet logisch als je solliciteert op een functie van Contractmanager als uit het Cv blijkt dat je vooral op Planning hebt gewerkt, dus uitleg want Cv en brief sluiten niet aan op de functie.
  • Te veel informatie proppen in je Cv en / of motivatiebrief, houdt het bij maximaal bij vijf aspecten van je vakmanschap en het resultaat anders is het niet leesbaar.
  • Ook het niet doorhebben waar organisatie naar op zoek is kan men herleiden uit de motivatiebrief of het Cv, dus let op dat je situaties, acties en resultaten van je projecten zo concreet mogelijk beschreven worden.
  • Werkervaring van 10 jaar geleden beschrijven die niet meer relevant is, deze kan beter kort samengevat worden in één tot drie regels. Als je bij een Engelstalige organisatie solliciteert, maar de taal niet vloeiend beheerst in je Cv en brief, werkt dat in je nadeel. Je laat direct al zien dat jij niet de geschikte kandidaat bent, beheers je taal.
  • Het niet vermelden van data of periodes omdat je al een tijdje op zoek bent naar een nieuwe baan, dit is niet erg, dus probeer dit ook niet te verdoezelen.
  • Lange reistijden gaan werknemers vroeg of laat opbreken. Ben je dus bereid om te verhuizen voor je nieuwe baan, vergeet dan niet om dit in je brief te vermelden. Zo niet dan woon je te ver.
  • Een Cv versturen zonder motivatiebrief is op zich niet een heel belangrijk aspect, maar wij geven de voorkeur aan kandidaten die de moeite hebben genomen om te laten zien dat ze hun potentiële nieuwe werkgever goed kennen en/of een andere duidelijke link leggen met de vacature.

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt sollicitiatietraining,  outplacement en tweede spoor re-integratie. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart