Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Netwerken belangrijk voor het vinden van een baan

Als 40 plusser en werkzoekende maak je de meeste kans op het vinden van een baan wanneer je gaat netwerken in plaats van het zoeken naar vacatures. Maar wat als netwerken telkens op niets uitloopt?. Geen respons is geen contact en geen contact is geen ingang….

Tips om 3 Valkuilen te voorkomen!

Er zijn een paar gevaren die op de loer liggen wanneer je gaat netwerken voor een baan. Deze zouden weleens een link kunnen hebben naar geen respons krijgen.
Valkuilen:

Comfortabel Netwerken

Ook wel ‘blijven hangen in de 1e ring’, wat betekent dat men binnen vrienden- en familiekring blijft netwerken.
Het gevaar is dat de hang naar bekenden die jou kennen weinig voor je kunnen betekenen, men kent vaak dezelfde mensen die jij kent, dus echt nieuwe mensen ga je (minder) snel treffen. En juist nieuwe mensen leveren je nieuwe contacten op, zij kunnen makkelijker aan iemand voorstellen. Juist omdat zij jou niet goed kennen, word je eerder voorgesteld aan anderen dan een bekende dat zou doen.

Koud Watervrees

Wanneer mensen uit de comfort-zone treden en besluiten om een netwerkbijeenkomst te bezoeken, waar overwegend nieuwe mensen zijn, slaat de onzekerheid nogal eens toe. Hoe weet je of de ander iets voor jou kan betekenen, zonder alle ‘koetjes en kalfjes’ door te nemen? Voorzichtig tast men af wat de ander te vertellen heeft en of laat zich bedelven onder een vragenvuur. Zij begeven zich in de zogenaamde 3e ring, onder vreemden en ‘missen de boot’. Tijdens zo’n bezoek is de eerste indruk – onzekerheid- gewekt wat net niet de bedoeling was.

Brand New!

Via vrienden van vrienden/familie voorgesteld worden aan een nieuw netwerk is de meest succesvolle weg. Zij doen graag iets voor familie en vrienden en via hen kom je in contact met nieuwe mensen in een nieuwe omgeving. Vanaf dat moment ligt de regie bij jou! Een goede voorbereiding is het halve werk. Bereid je voor aan de ‘binnenkant’ en de ‘buitenkant’. Denk aan je kleding, je vragen; wat wil je weten; ga je ter oriëntatie of heel doelgericht? Wees ervan bewust dat je via familie/vrienden aan dit contact bent gekomen, maar dat je het vanaf nu helemaal op jezelf gaat doen en onderhouden!

Gouden Tip:

Onderhoud je netwerk door regelmatig te informeren en de ander tegemoet te komen door te helpen bij wat hij of zij zoekt. Vraag waar hij of zij zich momenteel mee bezig houdt en waar hij of zij naar zoekt. Hier gaat de gouden regel op: geven = ontvangen

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt sollicitiatietraining,  outplacement en tweede spoor re-integratie. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart