Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Is een sollicitatiebrief nog zinvol?

HRM Adviseurs krijgen bij het uitzetten van een vacature honderden reacties binnen. Hoe zinvol is het nog om een sollicitatiebrief te sturen wanneer u op zoek bent naar een nieuwe baan?

Verplaatsen in de HRM medewerker?

Nico is mede eigenaar van een middelgroot MKB bedrijf met pakweg 100 man personeel. Op een netwerkbijeenkomst gaf hij een vacature uitgezet te hebben. De vacature werd uitgezet bij

  • het UWV,
  • in een regionale krant
  • op eeen vacaturesite

Het resultaat: Nico kreeg maar liefst 700 reacties op de vacature.

Een hels karwei

700 reacties betekent het versturen van 700 ontvangstbevestigingen. Dit kostte hem een volle dag. Maar wanneer u denkt dat hij er nu klaar mee was dan hebt u het mis. De 700 sollicitanten leken allemaal een sollicitatietraining gevolgd te hebben waar ze als tip hadden gekregen om de sollicitatie telefonisch toe te lichten. Dus moest hij tal van sollicitanten te woord staan.

Het lezen van de brieven

Zevenhonderd brieven lezen is een tijdrovend karwei. Daarom maakt hij een selectie. Eerst werden de CV's gescand op geschiktheid. Vervolgens pikte hij er 50 brieven uit die hij de moeite waard vond. Uiteindelijk kwamen tien kandidaten op gesprek. Dit betekent overigens wel dat hij 600 afwijzingen moest versturen. En ja ... ook de teleurgestelde kandidaten belden om een toelichting.

Sollicitaties via internet kwantitatief?

Voor organisaties is het enorme bereik (kwantitatief) van vacatures via het internet of het UWV een reden om deze vacatures niet meer groots uit te zetten. Dit betekent dat u als werkzoekende een andere manier zult moeten vinden om te achterhalen of vacatures open staan.

Ga netwerken

Wij adviseren iedere sollicitant om te gaan netwerken. Stel u voert elke week drie netwerkgesprekken. Na drie maanden weten weten al 36 mensen wie u bent en welke baan u zoekt.

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt sollicitiatietraining,  outplacement en tweede spoor re-integratie. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart