Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Solliciteren kost veel tijd en energie

Hè bah, solliciteren! Het is geen pretje om nu de arbeidsmarkt op te moeten struinen en op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Of je nu net afgestudeerd bent en voor het eerst de markt op gaat, of al vele jaren bij dezelfde werkgever werkt en opnieuw een baan moet zoeken: het is moeilijk om jezelf te ‘verkopen’ om snel aan de slag te kunnen. Maar of je nou een groentje bent of een ouwe rot in ‘t vak, het is heel belangrijk dat je weet dat je niet de enige bent die zonder baan zit. Het optimaal gebruik maken van je netwerk is dan ook belangrijk.

Actieve houding

Zoek lotgenoten op! Maak kennis met de 700.000 baanloze collega’s die Nederland ondertussen kent! Praat met iemand als je een dipje hebt, en help elkaar door vacatures door te sturen en tips uit te wisselen, er zijn veel mensen die je kunnen en willen helpen in je zoektocht naar nieuw werk. Misschien heb je in geen jaren meer gesolliciteerd en heb je geen idee wat je met Social media zou moeten doen op dit gebied. Of je wilt weten of je cv goed genoeg geschreven is voor een bepaalde functie. Vraag het! Social media zijn hiervoor ideaal: zet je vraag neer op Twitter en je zal zien dat je antwoord krijgt, solliciteren niet alleen bestaat uit brieven schrijven en cv’s opsturen. h2>Gericht solliciteren Zorg er ook voor dat het solliciteren leuk blijft: solliciteer niet op álle vacatures. Het scheelt jou tijd en energie die je beter in netwerken, een goeie workshop of het optimaliseren van je cv kunt stoppen. Werk zoeken kost veel energie en je hebt net als bij een betaalde baan tijd nodig om te ontspannen. Hou als regel ook aan: zoek je een functie van 32 uur per week, dan ben je per week ook 32 uur bezig met je zoektocht naar een baan (en lukt het je soms meer, dan is dat mooi meegenomen).

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt sollicitiatietraining,  outplacement en tweede spoor re-integratie. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart