Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Wijzigingen afspiegelingsbeginsel bij collectief ontslag

De wijzigingen bij collectief ontslag zijn definitief. Er is sprake van een andere ontslagvolgorde. Werknemers die recht hebben op een AOW-uitkering worden eerst ontslagen. Eerst worden dus de functiegroepen vastgesteld en daarna wordt bekeken welke medewerkers binnen die functiegroep recht hebben op AOW. Daarna wordt het afspiegelingsbeginsel toegepast zoals dat voorheen ook het geval was.

Wat is collectief ontslag?

Er is sprake van collectief ontslag als er 20 of meer medewerkers tegelijkertijd ontslagen worden. Vaak gebeurt dit om bedrijfseconomische reden of bij sluiting van een vestiging.

Wet melding collectief ontslag (Wmco).

De werkgever is gehouden aan de regelgeving in de WMCO. Daarin is gewijzigd de zinsnede de leeftijdscategorie van '55 jaar en ouder' gewijzigd in '55 jaar tot de AOW-gerechtigde leeftijd'. Verder  moet collectief ontslag vooraf gemeld worden bij het UWV en moeten de vakbonden worden geraadpleegd. 

Lees ook: hoe vraag je collectief ontslag aan.

 

Verwante informatie

HRM Advies inzake ontslag en reorganisatie

Partner Personeel & Organisatieadvies adviseert bij de ontslagaanvraag, reorganisatie, arbeidsconflict etc. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart