Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Gedwongen om ontslag te tekenen!

In vervlogen tijden kon men als werkgever een personeelslid nog weleens makkelijk met ontslag naar huis sturen. Tegenwoordig heeft men als werkgever te maken met strenge richtlijnen, iets wat tijd en geld kost. Zorgvuldigheid is dan ook geboden.

Praktijkvoorbeeld

Zo niet voor verantwoordelijk managers van een grote keten in brillen, althans dat dachten zij. Men was van mening dat een bedrijfsleider van een vestiging met ontslag moest, ze belden de niets vermoedende medewerker op met de mededeling dat men een afspraak wilde maken. Op het moment van de afspraak kwamen 3 managers de winkel binnen en deelden de medewerker mede dat men hem ontslag aanzegden en dat hij een overeenkomst hiertoe moest ondertekenen. Een aantal dagen later realiseerde de werknemer dat hij iets had ondertekend wat niet goed voelde, op advies zocht hij contact met een partij om e.e.a. eens door te spreken. In een gesprek met de managers werd hen duidelijk dat deze voet bij stuk hielden, hij had immers in zijn volle bewustzijn getekend.

Ontslag nietig verklaard of schadeloosstelling

De medewerker, samen met een advocaat, bracht deze zaak in bij het kantongerecht. De kantonrechter die zich over deze kwestie mocht buigen was vernietigend in zijn oordeel. De werkgever had de werknemer in de gelegenheid moeten stellen om zich over het voornemen te kunnen beraden en hierover eventueel advies in te winnen. Ook het machtsvertoon, het onder druk laten tekenen werd door de rechter hard onderuitgehaald. Uiteindelijk was er de keuze, of ontslag in trekken of een schadeloosstelling conform kantonrechtersformule mat factor 2. Daar er geen onderling vertrouwen meer was is gekozen voor de schadeloosstelling, en dit is voor de keten van brillen een duur leermoment geworden.

Lees ook: andere vragen over ontslag met wederzijds goedvinden!

Verwante informatie

HRM Advies inzake ontslag en reorganisatie

Partner Personeel & Organisatieadvies adviseert bij de ontslagaanvraag, reorganisatie, arbeidsconflict etc. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart