Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Talent: binden en boeien

Als de economie weer gaat aantrekken en de arbeidsmarkt weer in beweging gaat komen lopen organisatie de kans dat de talenten in het bedrijf zich weer gaan oriënteren op de arbeidsmarkt. Het is dan voor het bedrijf een risico dat hierdoor kennis en geïnvesteerd kapitaal wegloopt. En volgens economen zal dit eind 2014 al kunnen gebeuren, noem het maar het keerpunt in personeelsverloop. Mensen blijven nu nog uit onzekerheid zitten, maar dan mogelijk massaal een overstap gaan maken.

Voor een bedrijf is het dan ook belangrijk te weten wat eventuele drijfveren van het personeel zijn om een overstap te maken. Want wie de drijfveren kent kan zich daar op anticiperen dan wel er mee aan de slag gaan. Een aantal redenen die genoemd worden om te switchen van werkgever zetten wij even voor u op de rij. Toch een gebrek aan vertrouwen in het bedrijf of het management

Zoals bekend zoek mensen naar zekerheden en dan vooral in hun loopbaan en willen bevestigd zien dat zij bij een degelijk en betrouwbaar bedrijf werken. Ook vindt men het belangrijk dat er een heldere en duidelijke visie is binnen het bedrijf met een kwalitatief goed management.

Belemmering in de persoonlijke groei (talentontwikkeling)

Medewerkers willen vaak potentieel kunnen benutten, vooral wanneer men aan het begin of middenin de loopbaan zitten. Men verlangt leer- en ontwikkelingsmogelijkheden binnen het bedrijf die niet of onvoldoende worden geboden. Men doet er dan ook goed aan om mogelijkheden uit te dragen.

Beloning

Medewerkers willen de inzet die men levert, zeker in economisch mindere tijden, wordt herkend en op passende wijze wordt beloond. Veel medewerkers zijn bezorgd over de eerlijkheid van de beloning binnen het bedrijf. Maak het beloningsbeleid inzichtelijk dit zal bijdragen aan kennis en emotie rondom beloning.

Geen juiste werkomgeving

Medewerkers willen in staat gesteld worden dat men het werk op een juiste en veilige wijze kunnen uitvoeren. Is dat mogelijk dan zal dat positief bijdragen aan de motivatie. Speel hier op in door samenwerking te bevorderen, bieden van structuur en de juiste middelen.

Creativiteit en innovatie niet kwijt kunnen

Meestal willen werknemers een positieve bijdrage leveren aan het bedrijf en het bedrijfsresultaat. Vaak hoor je dat medewerkers van mening zijn dat hun bedrijf hun hier onvoldoende in ondersteunt in zowel creativiteit en innovatie. Creëer een klimaat waarin creativiteit en innovatie worden aangemoedigd en nieuwe ideeën met open armen worden ontvangen.

Verwante informatie

HRM Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt personeelsadvies en organisatieadvies. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart