Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Instellen voorbereidingscommissie OR

Het instellen van een voorbereidingscommissie voor de Ondernemingsraad. De voorbereidingscommissie bereidt de instelling van de OR of PVT voor.

Overleg met directie

De voorbereidingscommissie bestaat meestal uit de werknemers die het initiatief tot instelling van een OR willen nemen. Omdat de ondernemer (werkgever) formeel verantwoordelijk is voor de instelling van een OR of PVT doet de voorbereidingscommissie alles in overleg met de directie.

In een later stadium kan de voorbereidingscommissie optreden als verkiezingscommissie.

Wat doet de voorbereidingscommissie

Wat doet de voorbereidingscommissie:

  • Bepaling van het type medezeggenschapsorgaan dat wordt opgericht.
  • Opstellen (in samenwerking met de ondernemer!) van een voorlopig reglement.
  • Organiseren van de verkiezingen van de eerste OR of PVT.

Voorbereidingscommissie van de OR

Handig om te weten:

  • Een voorbereidingscommissie waarvan de deelnemers een goede afspiegeling vormen van het personeel (vestigingen, afdelingen en groepen), en het vertrouwen genieten van hun collega's kan beter rekening houden met deelbelangen en makkelijker een draagvlak creëren voor een OR.
  • Leg in het overleg met de ondernemer de nadruk op samenwerking en niet op confrontatie.
  • Het is aan te raden om al in het voorbereidingstraject een ervaren OR-adviseur in te schakelen voor advies en begeleiding.

Voorlopig reglement

Het maken van het voorlopig reglement;

  • Maak gebruik van het voorlopig reglement van de SER en spreek goed af wie zich kandidaat kan stellen, wie mag stemmen en de duur van de zitting van de OR.

Training en advies

Bent u actief lid van een ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging? Bent u ondernemer en dient u een OR of PVT op te zetten binnen de organisatie? Wilt u advies en ondersteuning tijdens het zetten van deze nieuwe stappen. Wij organiseren trainingen en cursussen in relatie tot de OR en PVT. Partner Personeel en Organisatieadvies is gespecialiseerd in:

Partner Personeel en Organisatieadvies heeft jarenlange ervaring binnen de HRM wereld. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ruime ervaring in het MKB, onze ervaring in OR en PVT land, een nuchtere aanpak en de samenwerking met betrouwbare partijen.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart