Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Telt uitzendkracht mee bij vaststellen werknemers OR

Veel Ondernemingsraden vragen zich af of uitzendkrachten ook meetellen bij het vaststellen van het aantal werknemers en dus aantal zetels in een Ondernemingsraad.

Uit de jurisprudentie blijkt dat, om te bepalen of uitzendkrachten tot de ‘in de onderneming werkzame personen’ behoren, dienen die uitzendkrachten twee jaar of langer voor de organisatie te werken. Na twee jaar tellen ze mee voor de instellingsgrens.

Na 30 maanden werken

Een uitzendkracht kan na 30 maanden werken in het bedrijf zijn stem uitbrengen op één van de kandidaten (actief kiesrecht) en zich na 36 maanden verkiesbaar stellen voor de or van de inlener (passief kiesrecht).

Men kan bij reglement, indien de ondernemer het goed vindt, positief van deze termijnen afwijken op grond van artikel 6 lid 4 van de WOR. Soms gebeurt dit door de termijnen te verkorten naar 12 maanden.

Training en advies

Bent u actief lid van een ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging? Bent u ondernemer en dient u een OR of PVT op te zetten binnen de organisatie? Wilt u advies en ondersteuning tijdens het zetten van deze nieuwe stappen. Wij organiseren trainingen en cursussen in relatie tot de OR en PVT. Partner Personeel en Organisatieadvies is gespecialiseerd in:

Partner Personeel en Organisatieadvies heeft jarenlange ervaring binnen de HRM wereld. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ruime ervaring in het MKB, onze ervaring in OR en PVT land, een nuchtere aanpak en de samenwerking met betrouwbare partijen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart