Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Meerwaarde extern advies voor OR

Als adviseur voor Ondernemingsraden adviseren wij regelmatig bij besluitvormingen en adviesaanvragen. Ook verzorgen wij trainingen voor startende Ondernemingsraden en de Personeelsvertegenwoordiging. Bij adviestrajecten waarvoor de OR ons als adviseur inhuurt komt het regelmatig voor dat men kort voor de definitieve besluitvorming een beroep op ons doet. Vaak is het zo dat hulp in een vroeger stadium wij meer kunnen betekenen voor de OR. Hoe eerder, hoe beter

Invloed

De Ondernemingsraad is een adviesorgaan dat invloed moet uitoefenen met name bij belangrijke organisatorische veranderingen. Te laat inhuren van een extern adviseur leidt niet tot vruchtbare gedachtewisseling tussen OR en directie. Dat is ook volkomen logisch. Als er al een voorgenomen besluit ligt, dan zijn de posities betrokken en de belangen uit onderhandeld.

Wanneer?

In dat stadium kan een deskundig adviseur de meeste meerwaarde bieden. De kans op succesvolle beïnvloeding is dan veel groter. Ook is het van belang dat de Ondernemingsraad vooraf duidelijk bepaalt of zij een proactieve of reactieve positie wil innemen. Deze rol kan per onderwerp anders zijn. Let wel dat een reactieve positie kan leiden tot het te laat krijgen van de juiste informatie. Wij adviseren dan ook om bij aanvang van de zittingsperiode een duidelijk werkplan op te stellen waarin beschreven staat welke rol de Ondernemingsraad wil innemen, op welk moment en bij welke onderwerpen.

Training en advies

Bent u actief lid van een ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging? Bent u ondernemer en dient u een OR of PVT op te zetten binnen de organisatie? Wilt u advies en ondersteuning tijdens het zetten van deze nieuwe stappen. Wij organiseren trainingen en cursussen in relatie tot de OR en PVT. Partner Personeel en Organisatieadvies is gespecialiseerd in:

Partner Personeel en Organisatieadvies heeft jarenlange ervaring binnen de HRM wereld. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ruime ervaring in het MKB, onze ervaring in OR en PVT land, een nuchtere aanpak en de samenwerking met betrouwbare partijen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart