Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

 

Invloed op besluitvorming aandachtspunt OR

Uiteraard gaat men er van uit dat een gekozen Ondernemingsraad op een effectieve wijze haar vergaderingen laat plaatsvinden en dat er een regelmaat in zit. En bij vergaderingen hebben wij het dan over twee soorten vergaderingen, de Ondernemingsraadsvergadering en de Overlegvergadering met de bestuurder.

Het is dus van belang dat beide vergaderingen goed en effectief verlopen. Maar een goed verlopen vergadering zegt niets over het resultaat dat men heeft behaalt of de invloed dien men heeft gehad, of heeft, in een bepaalde casus of onderwerp dan wel een adviesaanvraag.

Basisvaardigheden OR lid

Dus als lid van een Ondernemingsraad of als OR dient men natuurlijk te beschikken over een aantal basisvaardigheden, een heel belangrijke is natuurlijk de kennis die men moet hebben over de WOR maar ook over de bedrijfsorganisatorische kant. Naast deze vaardigheid dient men ook te kunnen onderhandelen en vaardig zijn in het toepassen van diverse technieken.

Invloed op besluitvorming van OR

Zaken als communicatievaardigheid en bijvoorbeeld de kunst van het en lobbyen zijn zeer zeker van groot belang, want de meeste zaken worden in het informele overleg geregeld dan wel in een vergevorderd stadium voorbereid. Het is daarom van belang de niet-formele wijzen van overleg te kunnen herkennen en te voeren. Zonder het beheersen van deze technieken is de kans groot dat  een goed onderbouwd verhaal in de lucht blijft hangen.

Dus investeer als or-professional in jezelf en bereik je doelen!

> Zie ook: vraagbaak OR.

Training en advies

Bent u actief lid van een ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging? Bent u ondernemer en dient u een OR of PVT op te zetten binnen de organisatie? Wilt u advies en ondersteuning tijdens het zetten van deze nieuwe stappen. Wij organiseren trainingen en cursussen in relatie tot de OR en PVT. Partner Personeel en Organisatieadvies is gespecialiseerd in:

Partner Personeel en Organisatieadvies heeft jarenlange ervaring binnen de HRM wereld. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ruime ervaring in het MKB, onze ervaring in OR en PVT land, een nuchtere aanpak en de samenwerking met betrouwbare partijen.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart