Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Werken in de WW, voordelig of niet?

Op het moment dat iemand zijn / haar baan verliest kan hij / zij in aanmerking komen voor een WW uitkering. Er zijn een aantal voorwaarden zoals de 26 weken eis, men moet in de 36 weken vooraf van de WW 26 weken hebben gewerkt. Uiteraard mag de schuld van de werkloosheid niet bij jezelf liggen en verder moet je verzekerd zijn, en dat is automatisch indien je in loondienst zit. Was het vroeger zo dat als je bijverdiende dat je alles moest inleveren (gekort op de uitkering) sinds 2015 zijn de regels gunstiger geworden, je mag maximaal 30% van de inkomsten zelf houden.

Rekenvoorbeeld:

Stel je verdiende bruto € 2500,- per maand, de WW uitkering is dan 70% van € 2500,- is € 1750,- per brut per maand. Wanneer men gedeeltelijk weer aan het werk gaat en daarmee € 1000,- verdient dan wordt dat afgetrokken van de € 2500,- dus hou je € 1500,- bruto over. De nieuwe uitkering wordt dan 70% van € 1500,- is € 1050,- tel daarbij de € 1000,- op en je komt uit op € 2050,- per maand.

Meer verdienen dan de WW uitkering is niet mogelijk, je mag tot maximaal 87.5% van je laatst genoten salaris in dit voorbeeld € 2187,-. Verdien je meer dan vervalt de WW.

Werken in WW

Registreren van verplichtingen

Naast de WW uitkering zijn er nog een aantal andere verplichtingen zoals de sollicitatieplicht waarbij je minimaal 1 sollicitatie per week moet doen. Deze moet je registreren. Deze verplichting vervalt op het moment dat men minimaal 3 maanden gaat werken en ten minste 36 uur per week.

Ook moet maandelijks je inkomsten doorgeven aan het UWV zodat zij de hoogte van de uitkering kunnen bepalen.

Startende ondernemers

Ook voor startende ondernemers zijn er regels, zo kan men 26 weken, of de resterende tijd van de uitkering, 29% minder uitkering maar dan hoeft men niet meer te solliciteren en kan men alle tijd besteden aan de onderneming. Eventuele winst uit die onderneming wordt niet gekort op de uitkering.

Site van het UWV

Meer informatie kunt u vinden op de site van het UWV.

Bekijk vooral onze vraagbaak met artikelen over arbeidsvoorwaarden en arbeidsovereenkomsten.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart