Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Werving en selectie leidinggevende functies

Partner Personeel en Organisatieadvies verzorgt al jaren, met succes, de werving en selectie van leidinggevende functies, management en directie. Deze functies brengen een groot afbreukrisico met zich mee. De functies zijn veelomvattend. Vragen veel verantwoordelijkheid. Ook persoonlijkheid weegt zwaar.

werving en selectie leidinggevende functiesEen duidelijk voortraject

In samenwerking met u onderzoekt Partner Personeel en Organisatieadvies:

 • Welke positie en rol de kandidaat dient te vervullen
 • Welke verantwoordelijkheden hij krijgt
 • Welke specifieke kennis de leidinggevende dient te bezitten
 • Welke persoonskenmerken moet de kandidaat hebben

Een onduidelijk voortraject achtervolgt u tot het einde van het traject. De verkeerde doelgroep wordt benaderd. De verkeerde doelgroep reageert. De functie van plantmanager in een transportomgeving is totaal anders dan die van de plantmanager in de productieomgeving.

Selectietrajecten en afbreukrisico

Partner Personeel en Organisatieadvies heeft in de loop van de jaren verschillen werving- en selectietrajecten uitgevoerd voor leidinggevende functies. Zorgvuldigheid is hier een sleutelwoord. Waarom? Stel een kandidaat solliciteert op een nieuwe functie. Hij is nog actief in het bedrijfsleven als manager bij een andere organisatie. In dit geval is geheimhouding een must. Mocht dit bekend worden en de kandidaat valt af voor de functie in uw organisatie. Dan kan dit grote gevolgen hebben voor zijn carrière. Ofwel een groot afbreukrisico.

Doorgroeien in functie onderschat

Een bedrijfsleider die vindt dat hij genoeg gegroeid is om de functie van plantmanager of directielid in te vullen. Onderschatting is een van de meest voorkomende valkuilen die Partner Personeel en Organisatieadvies voorbij ziet komen.

Antecedenten onderzoek

Een goed antecedentenonderzoek voorkomt ongewenste situaties. Bijvoorbeeld: een kandidaat reageert op de functie van plantmanager bij een productiebedrijf. Zijn CV is sluitend, hij heeft de juiste ervaring en geeft aan dat hij een drukke baan heeft. Maar wat blijkt: een half jaar geleden is hij op non-actief gezet door zijn laatste werkgever. Hij had geen drukke baan. Goed antecedentenonderzoek of pre-employment screening voorkomt dit soort problemen.

Leiderschapsassessment

Een leiderschapsassessment geeft inzicht in de leiderschapsstijl en brengt de leiderschapsvaardigheden in kaart. Dit kan een nuttige aanvulling zijn tijdens het recruitment voor leidinggevende functies.

Zie ook: assessments voor leidinggevenden en managers.

Wat voor functies?

Partner Personeel & Organisatieadvies heeft o.a. ervaring met de volgende leidinggevende functies:

 • Werving en selectie directeuren

  Partner Personeel & Organisatieadvies kan uw organisatie ondersteunen bij het werven en selecteren van de juiste directeur. Jarenlange ervaring met de recruitment in leidinggevende functies zetten wij in voor de juiste selectieprocedure.

  De juiste directeur aan het roer

  Een directiefunctie is van doorslaggevende betekenis binnen uw organisatie. Het betreft immers de man of vrouw die aan het roer staat binnen uw bedrijf. De richting en grote lijn van de organisatie wordt immers vooral uitgezet en aangestuurd door de directie.

  Ondernemers in loondienst

  Meer en meer komt de vraag naar directeuren als ondernemende pragmatici die leiderschap en ondernemerschap combineren. Bevlogen, ambitieus, doortastend, empathisch zijn vaak de sleutelwoorden in directiefuncties!

  Wat voor soort directeur zoekt u?

  Zoekt uw bedrijf een algemeen directeur, financieel directeur, commercieel directeur? Om welke directiefunctie gaat het precies? Ook dit is doorslaggevend bij de zoektocht naar de juiste directeur.

  Wat voor type mens moet het zijn?

  Betreft het een directeur die vooral de richting uitzet en de resultaten aanstuurt binnen uw bedrijf. En is er een middenkader die zich bezig houdt met de operationele processen? Of betreft het een kleinere organisatie waar de directeur zich ook bezig moet houden met de operationele gang van zaken?

 • Werving en selectie managementfuncties

  Of het nu gaat om een financieel manager, facilitair manager,  een plantmanager, manager algemene zaken of directie-functies: bij ons bent u aan het juiste adres voor de recruitment van uw management team. De juiste manager op de juiste plek en een competent management-team kan uw organisatie versterken. Daarom verzorgen wij met succes al jarenlang de werving en selectie van management-functies.

  Wat voor manager zoekt u?

  Managers zijn er in tal van soorten en maten. Zoekt u een algemeen manager? Een bedrijfsleider? Een plantmanager? Een financieel manager? Of zoekt u een facilitair manager? Of betreft het een directiefunctie?

  Hoger kader of middenkader?

  Een groot verschil kan zijn of het een managementfunctie betreft in het hoger kader of in het middenkader. Het zegt veel over de benodigde competenties van de toekomstige manager maar ook over de wervingskanalen die tijdens de wervingsprocedure moeten worden ingezet.

 • Werving en selectie leidinggevenden middenkader

  Partner Personeel en Organisatieadvies is specialist in het werven en selecteren van leidinggevende functies of middle-management functies in het middenkader. Of het nu om een meewerkend voorman gaat, ploegchef, ploegbaas: de rol van het middenkader is essentieel in uw bedrijf.

  Middenkaderfuncties specialisme bij recruitment

  Recruitment voor functies in het middenkader is een specialisme. Zo dienen de juiste wervingskanalen te worden ingezet. Omdat het vaak om MBO-functies gaat wordt meer regionaal geworven via kranten en vacaturesites. Bovendien zoeken organisaties regelmatige een specialisme of een leidinggevende voor de operationele uitvoering.

 • Middle-management cruciaal binnen de organisatie

  De rol van de middle-manager wordt nogal eens onderschat. Maar in feite is het middenkader de verbinding tussen het algemeen management en de werkvloer. Kenmerkend is:

  • vaak komt de leidinggevende van het middenkaderuit de praktijk van alledag en heeft zelf met de voeten in de klei gestaan
  • leidinggevenen in het middenkader kennen derhalve de organisatie door en door en zijn goed op de hoogte van de werkprocessen
  • middle-managers doorzien vaak snel de praktische consequentie en haalbaarheid bij bepaalde veranderingen
  • het middenkader heeft de oren op de werkvloer en weet als geen ander wat er leeft binnen de organisatie, kan derhalve snel inschatten hoe de werkvloer op bepaalde veranderingen zal reageren
  • het middenkader heeft er vaak slag van om de abstracte strategieën die de top heeft bedacht op een eenvoudige, praktische wijze te vertalen naar de medewerker op de werkvloer.
 • Werving en selectie leidinggevenden hoger kader

  Partner Personeel en Organisatieadvies is specialist in het werven en selecteren van leidinggevende functies in het hoger kader. Of het nu om een directiefunctie gaat, een managementfunctie: het hoger kader is van groot belang voor uw organisatie.

  Hoger kader specialisme bij recruitment

  Recruitment voor functies in het hoger kader is een specialisme. Zo dienen de juiste wervingskanalen te worden ingezet. Omdat het vaak om HBO- of WO-functies gaat wordt, meer landelijk geworven. Ook headhunting kan worden ingezet bij de werving van managers in het hoger kader. Bovendien zoeken organisaties regelmatig een manager waarbij algemeen managent en strategie of beleid veel aandacht krijgt.

  Visie, strategie en beleid

  Zeker bij functies voor het hoger kader kan het ontwikkelen van visie, strategie en beleid een belangrijk onderwerp zijn voor de managementfunctie of directiefunctie. Maar het ontwikkelen van visie en strategie is onvoldoende. De manager dient de organisatie immers ook mee te nemen en te overtuigen in de juiste richting. Commitment verkrijgen van het middenkader en lager kader is essentieel in deze functie.

 • Werving en selectie bedrijfsleider of vestigingsmanager

  Bij de werving en selectie van een bedrijfsleider of vestigingsmanager kan Partner Personeel & Organisatieadvies uw organisatie ondersteunen. Jarenlange ervaring met recruitment van leidinggevende functies zetten wij succesvol in.

  Wat houdt de functie in?

  Een vestigingsmanager of bedrijfsleider geeft leiding aan een bedrijf. Dat kan een Midden- of Kleinbedrijf zijn maar ook een vestiging van een grotere onderneming. Een bedrijfsleider heeft een breed takenpakket: van inkoop tot verkoop, van aansturen van personeel, bedrijfsvoering, administratie. De bedrijfsleider of vestigingsmanager werkt veelal onder de directie en is vaak lid van het managementteam. In principe kunnen bedrijfsleiders of vestigingsmanagers in alle branches werkzaam zijn zoals: transport en logistiek, de bouwsector, aannemerij, wegenbouw, installatietechniek, horeca, tuincentra, automotive, productiebedrijven.

  Benodigde competenties

  Een bedrijfsleider kan goed met mensen omgaan: zowel klanten als medewerkers. Organiseren, alles in goede banen leiden, problemen zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen, en verantwoordelijk te zijn voor de mensen en de gang van zaken binnen de vestiging horen bij de gewenste en vereiste competenties van de vestigingsmanager of bedrijfsleider. Maar ook ontwikkeling van visie en strategie kan belangrijk zijn evenals innovatie.

  Spil tussen directie en de werkvloer

  Een bedrijfsleider is de spil tussen directie en de werkvloer. In veel bedrijven is de functie van vestigingsmanager of bedrijfsleider een functie voor het hoger kader. Soms ook voor het middenkader. Dit hangt vooral af van de omvang van de organisatie.

Adviesgesprek?

Wilt u vrijblijvend met ons van gedachten wisselen over de werving en selectie van directie en management in uw organisatie? Neemt u contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Werving en selectie

 

werving en selectie leidinggevende functies

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart