Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Training voor nieuwe OR of PVT leden

De cursus voor nieuwe OR-leden of PVT leden is ontwikkeld voor deelnemers die nog geen ervaring hebben binnen de ondernemingsraad of PVT.

Voor wie?

Voor startende en/of weinig ervaren OR en PTV-leden en voor startende ondernemingsraden met maximaal vijf leden.

Waar?

De training wordt incompany uitgevoerd bij uw organisatie of op onze trainingslocatie.

Training OR of PVT leden

Duur

De training duurt 2 dagen.

Programma

 • Dag 1 -

  Na een korte kennismaking tussen deelnemers en cursusleiding zullen wij overgaan tot het behandelen van de Wet 0p de Ondernemingsraad. Bij het behandelen van de Wet op de Ondernemingsraden zullen de diverse artikelen behandelen, kennis en inzicht vertrekken over de belangrijkste artikelen en stilstaan bij de spelregels. Stilstaan bij professionele medezeggenschap en de reactieve of proactieve rol van een Ondernemingsrol. En wat betekend dat volgens ons. Zicht krijgen op je positie en rol als lid van de Ondernemingsraad, opdoen van de benodigde kennis, vaardigheden en het verder ontwikkeling daarvan.

 • Dag 2 -

  Hoe ga je je nu voorbereiden op het overleg en hoe voer je het overleg met de bestuurder. Welke gespreksvaardigheden en –technieken zijn hiervoor nodig. Aspecten van het OR en PTV-werk, werkafspraken en praktische zaken. Vertaling naar de eigen OR PTV-situatie, prioriteiten stellen, waar kunnen/moeten we iets mee, werkplan en wat dan precies? Hoe informeren wij onze achterban, hoe houden wij feeling met hun

Werkwijze

Middels een aantal korte en heldere inleidingen, veelal van uit de praktijk krijgt u de basisinformatie aangereikt. In kleinere groepen gaat u regelmatig aan de slag om de casussen de bespreken, ervaringen de delen en van elkaar te leren. Elke casus wordt vervolgens in de groep besproken en uiteindelijk voorzien van een deskundig commentaar door de trainer. Op alle momenten is er ruimte uw eigen ervaringen en vragen in te brengen. Van u als deelnemer wordt een actieve inbreng verwacht.

Na afloop van deze training

 • Heeft u een eigen visie op de mogelijke toegevoegde waarde van medezeggenschap binnen uw bedrijf ontwikkeld.
 • Hebt u inzicht gekregen in de achtergrond en de bedoeling van het OR-werk en in de werkwijze van de OR.
 • Heeft u niet alleen kennis van de Wet op de Ondernemingsraden, maar ook inzicht in welke richting uzelf, de medezeggenschap en de daarbij betrokkenen zich binnen uw bedrijf dient te ontwikkelen.

Door wie wordt de training verzorgd?

Gerrit Lijkendijk is de drijvende kracht achter Partner Personeel en Organisatieadvies. Een grote dosis nuchterheid is typerend voor Gerrit.

Gerrit Lijkendijk

No-nonsense maar toch slagvaardig en doortastend. Er niet omheen draaien, maar effectief zijn en to-the-point. Deskundig en terzake komend. En je kunt op hem aan. Dat is Gerrit Lijkendijk ten voeten uit.

Kosten

€ 590, - per deelnemer.

 • Op locatie: prijs op aanvraag.
 • Voor voltallige Ondernemingsraad / PVT op aanvraag.

Overzicht trainingen

Wilt u inzicht in ons gehele trainingsaanbod of overzicht van al onze trainingen voor de ondernemingsraad?

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart