Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Vergrijzing slecht voor uw organisatie?

Wanneer de economie verslechtert en bedrijven genoodzaakt zijn te bezuinigen staat vaak als eerste de positie van oudere werknemers ter discussie. Organisaties snijden in de kosten. Oudere werknemers worden gezien als relatief ‘dure’ krachten. Organisaties twijfelen aan de effectiviteit van oudere werknemers. Zijn ze nog wel flexibel genoeg? Is de kennis van deze ervaren werknemers nog wel up-to-date. Ervaren werknemers worden met pensioen gestuurd. Gevolg: Er verdwijnt een schat aan kennis van de werkvloer.

Kennis en ervaring

Wanneer we ons blikveld verruimen zal blijken dat de kennis en ervaring van oudere werknemers van onschatbare waarde is. Jonge medewerkers zijn flexibel, innovatief, energiek. Kunnen alles nog aan. Oudere werknemers kijken ‘het’ vaak even aan. Ze weten hoe de vork in de steel zit. Hebben in de loop van de jaren gezien waar knelpunten zitten in een werkproces. Daar waar de jonge werknemers de energie leveren waarborgt de oudere werknemer de kwaliteit van het proces. Wanneer de jongere werknemer vastloopt kan hij teren op de ervaring van de oudere werknemer bij het vinden van een oplossing. Zo voorkomt u als organisatie dat u voortdurend tijd verliest met het oplossen van dezelfde fouten.

Hoe gaat u om met werknemers?

U kunt zich afvragen in het kader van strategisch personeelsbeleid:

  • Kijkt u wanneer het gaat om uw medewerkers naar de korte of de lange termijn?
  • Hebt u nagedacht over het belang van oudere werknemers?
  • Hoe veel tijd en geld verliest u werkelijk wanneer u oudere werknemers met vervroegd pensioen laat gaan?
  • En hebt u nagedacht over een efficiënte personeelplanning?

Verwante informatie

Werving en selectie van uw medewerkers

Partner Personeel & Organisatie verzorgt de werving- en selectie van medewerkers. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op!

 

HRM advies in uw regio

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart