Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Valkuilen bij werving en selectie administratief personeel

Ervaring bij het werven van financieel administratief personeel mag van de recruiter verwacht worden. Op de markt is nogal verwarring door het brede scala aan functiebenamaingen zoals boekhouder, finance manager, financieel manager of controller. Er zit namelijk nogal een verschil in deze functies ondanks dat veel mensen en bedrijven denken dat het hier gaat om medewerkers die iets doen met financiën of financiële gegevens.

Wie zoek je?

Begripsverwarring is de grootste valkuil. Vaak worden de beroepen over 1 kam gescheerd. Maar de functie van financieel manager of financieel directeur is toch een wezenlijk andere functie dan de functie van boekhouder of controller. Als je niet helder krijgt wat een bedrijf nu precies zoekt en nodig heeft dan krijg je al snel dat er een vacature wordt geplaatst waar mogelijk niet de juiste doelgroep op reageert.

De doorgroeier

Een valkuil bij dit soort trajecten, zoals Partner Personeel & Organisatieadvies regelmatig heeft mogen ervaren, is de boekhouder die de functie van financieel manager ambieert of de controller die meent financieel directeur te kunnen worden. Echter bij deze functies komt veel meer kijken dan alleen financieel inzicht. Een financieel manager is immers ook adviseur en sparringpartner van de directie, raad van bestuur of het managementteam. Bovendien dient een financieel manager over leidinggevende vaardigheden te beschikken als lid van het hoger kader.

Antecedenten onderzoek en assessment

Bij deze beroepsgroep is het ook heel belangrijk om een goed antecedenten onderzoek te doen aldus de ervaring van Partner Personeel & Organisatieadvies bij haar wervingsopdrachten. Controle op bekwaamheid is van belang maar zeker ook op integriteit. Dit soort functies zijn kernfuncties binnen organisaties waar alles draait om vertrouwelijkheid, geheimhouding en betrouwbaarheid.

 

Verwante informatie

Werving en selectie van uw medewerkers

Partner Personeel & Organisatie verzorgt de werving- en selectie van medewerkers. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op!

 

HRM advies in uw regio

 

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart