Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Klantgerichte houding beroepschauffeurs

De klantgerichte houding van beroepschauffeurs is in de loop van de tijd veel belangrijker geworden. Dit geldt voor alle chauffeurs uit de transportsector:

  • distributiechauffeur
  • chauffeur internationaal transport
  • bakwagenchauffeur
  • nationaal chauffeur
  • chauffeur personenvervoer: buschauffeur, taxichauffeur
  • chauffeurs met heftruckrijbewijs
  • chauffeurs met ADR papieren om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren
  • tankwagenchauffeurs
  • groot transport chauffeurs

Eisen die aan chauffeurs gesteld worden veranderen

Een chauffeur doet tegenwoordig veel meer dan chauffeuren. Dat klinkt heel aannemelijk maar toch wordt er vaak gedacht dat een chauffeur alleen maar op een vrachtwagen rijdt. Er zijn echter tal van andere zaken die een chauffeur in zijn functie dient uit te voeren. De eisen die werkgevers stellen aan een klantgerichte houding worden steeds hoger.

Klantvriendelijke communicatie

Het is van belang dat de chauffeur een klantvriendelijke attitude heeft. Dat hij de vragen van de klant beantwoorden waar mogelijk. Ook is het belangrijk dat de chauffeur in stressvolle situaties klantvriendelijk blijft. Voor een internationaal chauffeur geldt dat hij ook een buitenlandse taal machtig dient te zijn. Waarbij de Engelse taal doorgaans een basisvoorwaarde is voor chauffeurs internationaal transport.

Persoonlijkheid

Bij de werving en selectie van chauffeurs is het daarom van belang ook naar de persoonlijkheid van de chauffeur te kijken. Partner Personeel & Organisatieadvies gebruikt bij de selectie van kandidaten de persoonlijkheidsanalyse. Hier mee verschaft u zichzelf een hulpmiddel om te kijken of een chauffeur aan de gevraagde eisen voldoet.

Training klantgerichte communciatie

Scholing en opleiding voor beroepschauffeurs wordt steeds belangrijker in de transportbranche. Dat geldt ook voor de soft-skills van de chauffeurs. Als HRM specialist in de transport & logistiek heeft Partner Personeel & Organisatieadvies een training klantgerichte communicatie voor chauffeurs ontwikkeld.

Verwante informatie

Werving en selectie van uw medewerkers

Partner Personeel & Organisatie verzorgt de werving- en selectie van medewerkers. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op!

 

HRM advies in uw regio

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart