Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Communicatie bij de reorganisatie

Onlangs kwamen wij in contact met een organisatie waarbij een aantal medewerkers om bedrijfseconomische redenen hun baan gaan verliezen. De ondernemer had hier een tweetal maanden vooraf al zijn besluit genomen. Na veel wikken en wegen was het plan duidelijk.  Om het doel te realiseren koos de ondernemer er voor om e.e.a. te regelen middels een beëindigingovereenkomst. Deze overeenkomsten lagen klaar en de inschatting was de betrokken werknemers wel akkoord zouden gaan met de overeenkomst.

Ruis op de lijn

Wat toen gebeurde was door de ondernemer niet ingeschat, de betrokken werknemers zochten contact met elkaar. Er was veel onduidelijkheid ook onderling. Wij zeggen dan dat er ruis op de lijn is ontstaan. De onrust die ontstond werd niet opgepakt en algauw ging er in de regio de meest wilde verhalen rond. Aantijgingen en verdachtingmakingen troffen de ondernemer. Het zou een goedkope manier zijn om van zijn personeel af te komen. Zelf bij ons kwamen de signalen binnen dat er ruis was. Op ons advies zijn de mannen bijeen geroepen en hebben wij de kou uit de lucht kunnen halen ofwel het ruis kunnen opvegen.

Moraal

Moraal van dit verhaal: blijf communiceren ook tijdens de reorganisatie.

Verwante informatie

HRM Advies inzake ontslag en reorganisatie

Partner Personeel & Organisatieadvies adviseert bij de ontslagaanvraag, reorganisatie, arbeidsconflict etc. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

 

HRM advies in uw regio

 

 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart