Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Bekeuring of boete bedrijfsauto

Stel, een medewerker krijgt een boete of bekeuring wanneer hij met een bedrijfsauto op pad is... Hoe gaat u hier als werkgever dan mee om?

Door rood rijden

In de praktijk komen wij het verhaal tegen van een medewerker die door rood is gereden .. De werknemer stelt dat de werkdruk te hoog was en hij op tijd een levering moest verzorgen. De werkgever heeft als argument dat de werknemer de verkeersregels gewoon na dient te leven.

Wat zegt de wet hierover?

Laten we eerst de wettelijke regeling over schade bekijken die een werknemer toebrengt aan een werkgever. De wet zegt dat de werkgever aansprakelijk is voor de schade die ontstaat tijdens het uitvoeren van werkzaamheden tenzij er sprake is van:

  • Opzettelijk ontstane schade
  • Schade die ontstaat door bewuste roekeloosheid
  • Bijzondere omstandigheden.

Vastleggen personeelshandboek

Partner Personeel en Organisatieadvies raadt organisaties aan heldere interne procedures op te stellen met betrekking tot het rijgedrag van werknemers in bedrijfsauto. Deze procedures kunnen vastgelegd worden in het personeelshandboek. Ook is het verstandig om dergelijke gevoelige zaken inclusief consequenties bespreekbaar te maken in vormen van overleg.

Verwante informatie

Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies kan u behulpzaam zijn bij het samenstellen van het personeelshandboek. Neemt u gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart