Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Wijziging in de Wet op de Ondernemingsraad aanstaande,

In een brief van 14 oktober 2014 heeft Minister Asscher de kamer op de hoogte gebracht van zijn  voornemen om te komen tot wijziging van de Wet op de ondernemingsraden (WOR) in verband met het instemmingsrecht van de ondernemingsraad (OR) bij voorgenomen besluiten over een pensioenregeling en de uitbreiding van de bevoegdheden van de OR inzake de beloning van bestuurders van grote ondernemingen. Op 17 februari 2015 heeft hij het voornemen geformaliseerd.

Conceptwetsvoorstel

Het conceptwetsvoorstel bevat twee onderdelen.

  • Het onderdeel over beloningen betreft de invoering van de verplichting dat jaarlijks een gesprek wordt gevoerd tussen de bestuurder en de ondernemingsraad over de ontwikkeling van de beloningsverhoudingen, inclusief die van het bestuur, binnen bedrijven met honderd werknemers of meer.
  • Het onderdeel over pensioen betreft de verduidelijking dat de ondernemingsraad instemmingsrecht heeft op de arbeidsvoorwaardelijke aspecten van de pensioenregeling, ongeacht of de pensioenuitvoerder een pensioenfonds is, een verzekeraar of een premiepensioeninstelling (ppi).

Na de internetconsultatie zal het wetsvoorstel voor advies worden aangeboden aan de Afdeling advisering van de Raad van State. Nadat het advies is verkregen gaat  het wetsvoorstel naar de Kamer.

Verwante informatie

Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies kan u begeleiden bij vraagstukken rond de ondernemingsraad. Neemt u gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart