Vrijblijvend meer informatie? Bel ons: 065 58 70 130

icon 1

Personeelsadvies

Partner Personeel & Organisatie-advies kan u voorzien van advies.

icon 2

Organisatieadvies

Partner Personeel & Organisatie-advies kan u organisatie vooruit helpen.

icon 3

HRM interim

Heeft u tijdelijk behoefte aan extra advies of capaciteit op personeelsgebied


Samenstellen van het personeelshandboek

personeelshandboekVoor elk bedrijf is een personeelshandboek een must of wellicht een noodzaak. In een personeelshandboek leg je alle interne regels en richtlijnen binnen je bedrijf vast. In de praktijk is dit handboek een onmisbare aanvulling op het arbeidsovereenkomst. Het personeelshandboek is een praktisch en onmisbaar naslagwerk voor het vastleggen van afspraken met de personeelsleden.

Aanvulling op de arbeidsovereenkomst

Het personeelshandboek wordt gebruikt als een aanvulling op het arbeidscontract en op de CAO (indien van toepassing). Zorg er bij gebruik voor dat alle werknemers een exemplaar ontvangen, dat men tekent voor ontvangst of dat ze toegang hebben tot een digitale en/of online versie.

Interne bedrijfsregels vastleggen

Het handboek omvat alle interne regels en richtlijnen binnen het bedrijf. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan regels en afspraken omtrent

Zie ook: onderwerpen voor het personeelshandboek.

Onderdeel van de arbeidsovereenkomst

Maak het personeelshandboek onderdeel van de arbeidsovereenkomst of het arbeidscontract, benoem in de arbeidsovereenkomst of arbeidscontract dat het personeelshandboek hiervan onderdeel uit maakt. Partner Personeel & Organisatieadvies kan u adviseren met betrekking tot arbeidsovereenkomsten en arbeidscontracten. Ook zorgt het handboek voor duidelijkheid en structuur voor je personeel en organisatie. Je kunt er op terugvallen als er onduidelijkheden zijn;

Juridisch ingedekt

Verder ben je als werkgever juridisch ingedekt doordat je specifieke afspraken duidelijk kenbaar hebt gemaakt aan je personeel. Het aanpassen van regels en afspraken is makkelijker centraal te regelen in een personeelshandboek, zonder handboek moet je met elke werknemer afzonderlijk over nieuwe afspraken onderhandelen.

Bindende werking

Werknemers zijn alleen aan het personeelshandboek gebonden als dit nadrukkelijk in de arbeidsovereenkomst vastligt. Met een clausule maak je het handboek onderdeel van een individuele arbeidsovereenkomst. Geen duidelijk omschreven regels kan bij ontslag en ontslagprocedures leiden tot hoge schadeloosstelling.

Verwante informatie

Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies kan u behulpzaam zijn bij het samenstellen van het personeelshandboek. Neemt u gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

 

HRM advies in uw regio

 

 

Geschreven door:

HRM Adviseur

Mijn naam is Gerrit Lijkendijk, eigenaar en oprichter van Partner Personeel & organisatieadvies. Als HRM-adviseur heb ik uitgebreide ervaring in diverse branches

Gerrit Lijkendijk

HRM advies in uw regio

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt HRM advies aan bedrijven en organisaties in geheel Nederland. Wilt u een overzicht van onze HRM diensten in uw regio: HRM advies.

Trainingen

Partner Personeel & Organisatieadvies heeft diverse trainingen ontwikkeld zoals de training functioneringsgesprekken, trainingen voor de OR en PVT (teambuilding, communicatie). Lees verder: trainingen.

Begeleiding OR en PVT

Advies of begeleiding nodig bij uw OR of PVT? Lees verder: advies en begeleiding Ondernemingsraad of Personeelsvertegenwoordiging.

HRM vraagbaak

Onze HRM vraagbaak is ontwikkeld voor werkgevers, organisaties en werknemers en gaat in op tal van HRM-thema's: van werving en selectie tot ontslag, van ziekte en verzuim tot het personeelshandboek. Lees verder:  HRM vraagbaak.

Personeelsadvies en Organisatieadvies

icon 1      Personeelsadvies

icon 2    Organisatieadvies

icon 3Hrm-interim management


"Graag komen wij met u in gesprek.

Neem contact op voor een vrijblijvend advies gesprek."

Contact

Twitter

Gerrit Lijkendijk

@GLijkendijk

Personeel en organisatieadvies, outplacement, ontslagbegeleiding, HRM-adviseur

  • Zorg voor actuele arbeidscontracten: http://t.co/n79I9HbXGD Tuesday 3 February
  • http://t.co/wC3tsz6x4I Friday 30 January
  • Nieuws van Partner Personeel & Organisatieadvies