Vrijblijvend meer informatie? Bel ons: 065 58 70 130

icon 1

Personeelsadvies

Partner Personeel & Organisatie-advies kan u voorzien van advies.

icon 2

Organisatieadvies

Partner Personeel & Organisatie-advies kan u organisatie vooruit helpen.

icon 3

HRM interim

Heeft u tijdelijk behoefte aan extra advies of capaciteit op personeelsgebied


Strategische personeelsplanning

Strategische personeelsplanning wordt steeds belangrijker in iedere branche. Dat geldt voor de transport, logistiek, bouwsector, installatietechniek, horeca, tuincentra, autobranche maar ook het productiebedrijf.

Waar gaat het om?

Strategische personeelsplanning is anticiperen op de toekomst. Op basis van te verwachten groei en verwachte uitstroom van het personeel berekenen hoeveel medewerkers je op termijn nodig hebt. Maar ook: welke competenties je over één, twee of vijf jaar nodig hebt.

Leeftijdsbewust personeelsbeleid

Leeftijdsbewust personeelsbeleid is een onderdeel van de strategische personeelsplanning. Hoe lang kunt u uw werknemers vasthouden en dus ook de opgebouwde expertise door een actief leeftijdsbewust personeelsbeleid? Zijn oudere werknemers inzetbaar om jongere werknemers te begeleiden?

Tijdige start

Door het veranderende aanbod op de arbeidsmarkt is de vraag is het van belang tijdig te starten met de arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Dat kan veel problemen voorkomen. Veel planningen zijn erg naar binnen gericht waardoor er pas naar de arbeidsmarkt wordt gekeken op het moment dat de nieuwe medewerkers nodig zijn.Zeker in schaarse beroepen moet men weten waar het talent zit, hoe het zich beweegt en wat hun wensen zijn.

Uit de praktijk

Zo spraken wij recent een bedrijf dat veel schaarse techneuten nodig had. Om die te vinden moesten de opleidingscentra meer techneuten gaan opleiden specifiek gericht op Gereedschapsmakers. Strategisch gezien een uitstekend idee, echter vijf jaar te laat. Misschien wist men vijf jaar geleden al wel dat deze aantallen nodig waren, maar gingen er van uit dat de opleidingen en opleidingsbehoefte nog steeds aansluiting vonden bij hun vraag. Gevolg was dat de vacatures amper konden worden ingevuld met alle gevolgen van dien.

Op de hoogte zijn en blijven

Als organisatie moet u allereerst op de hoogte zijn van de arbeidsmarkt. Hoeveel nieuwe aanwas volgt op dit moment een passende studie? En anderzijds: hoe bekend is het bedrijf? In hoeverre is men op de hoogte van uw activiteiten? Doet u voldoende aan arbeidsmarktcommunicatie?

Branches

Partner Personeel & Organisatie kan uw bedrijf helpen bij het opzetten van een strategische personeelsplanning. Wij zijn actief in de volgende branches:

Advies

Partner Personeel & Organisatieadvies kan u adviseren rond strategische personeelsplanning.  Interesse?  Neemt u gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

 

HRM advies in uw regio

 

 

Geschreven door:

HRM Adviseur

Mijn naam is Gerrit Lijkendijk, eigenaar en oprichter van Partner Personeel & organisatieadvies. Als HRM-adviseur heb ik uitgebreide ervaring in diverse branches

Gerrit Lijkendijk

HRM advies in uw regio

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt HRM advies aan bedrijven en organisaties in geheel Nederland. Wilt u een overzicht van onze HRM diensten in uw regio: HRM advies.

Trainingen

Partner Personeel & Organisatieadvies heeft diverse trainingen ontwikkeld zoals de training functioneringsgesprekken, trainingen voor de OR en PVT (teambuilding, communicatie). Lees verder: trainingen.

Begeleiding OR en PVT

Advies of begeleiding nodig bij uw OR of PVT? Lees verder: advies en begeleiding Ondernemingsraad of Personeelsvertegenwoordiging.

HRM vraagbaak

Onze HRM vraagbaak is ontwikkeld voor werkgevers, organisaties en werknemers en gaat in op tal van HRM-thema's: van werving en selectie tot ontslag, van ziekte en verzuim tot het personeelshandboek. Lees verder:  HRM vraagbaak.

Personeelsadvies en Organisatieadvies

icon 1      Personeelsadvies

icon 2    Organisatieadvies

icon 3Hrm-interim management


"Graag komen wij met u in gesprek.

Neem contact op voor een vrijblijvend advies gesprek."

Contact

Twitter

Gerrit Lijkendijk

@GLijkendijk

Personeel en organisatieadvies, outplacement, ontslagbegeleiding, HRM-adviseur

  • Zorg voor actuele arbeidscontracten: http://t.co/n79I9HbXGD Tuesday 3 February
  • http://t.co/wC3tsz6x4I Friday 30 January
  • Nieuws van Partner Personeel & Organisatieadvies