Vrijblijvend meer informatie? Bel ons: 065 58 70 130

icon 1

Personeelsadvies

Partner Personeel & Organisatie-advies kan u voorzien van advies.

icon 2

Organisatieadvies

Partner Personeel & Organisatie-advies kan u organisatie vooruit helpen.

icon 3

HRM interim

Heeft u tijdelijk behoefte aan extra advies of capaciteit op personeelsgebied


Leeftijdsbewust personeelsbeleid

leeftijdsbewust perosneelsbeleidBedrijven krijgen in toenemende mate te maken met oudere werknemers. Dat geldt in iedere branche zoals: de transport, logistiek, bouwsector, installatietechniek, horeca, tuincentra, autobranche maar ook het productiebedrijf.

Waar gaat het om?

Het aandeel ouderen neemt toe en het aantal geboortes neemt af. Naar verwachting zal het aandeel vijftigplussers in het arbeidsaanbod stijgen tot zo’n 30% in het jaar 2020. Daarnaast maakt veranderende wetgeving het steeds moeilijker ouder personeel te laten afvloeien en hebben werk gebonden motieven de meeste invloed op de uittredingsbeslissing.

Strategische Personeelsplanning

Dit betekent dat het zaak is het personeelsbeleid, met inachtneming van bedrijfsdoelstellingen, zo goed mogelijk af te stemmen op de levensfase van de werknemers. Strategische personeelsplanning wordt steeds belangrijker in alle branches.

Voordelen

Maatregelen

Onderstaand treft u aan een opsomming van mogelijke maatregelen van leeftijdsbewust personeelsbeleid, waarbij een splitsing naar categorieën is gemaakt.

Advies

Partner Personeel & Organisatie biedt dienstverlening rond leeftijdsbewust personeelsbeleid, strategische personeelsplanning en werving & selectie. Neemt u gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

 

HRM advies in uw regio

 

 

Geschreven door:

HRM Adviseur

Mijn naam is Gerrit Lijkendijk, eigenaar en oprichter van Partner Personeel & organisatieadvies. Als HRM-adviseur heb ik uitgebreide ervaring in diverse branches

Gerrit Lijkendijk

HRM advies in uw regio

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt HRM advies aan bedrijven en organisaties in geheel Nederland. Wilt u een overzicht van onze HRM diensten in uw regio: HRM advies.

Trainingen

Partner Personeel & Organisatieadvies heeft diverse trainingen ontwikkeld zoals de training functioneringsgesprekken, trainingen voor de OR en PVT (teambuilding, communicatie). Lees verder: trainingen.

Begeleiding OR en PVT

Advies of begeleiding nodig bij uw OR of PVT? Lees verder: advies en begeleiding Ondernemingsraad of Personeelsvertegenwoordiging.

HRM vraagbaak

Onze HRM vraagbaak is ontwikkeld voor werkgevers, organisaties en werknemers en gaat in op tal van HRM-thema's: van werving en selectie tot ontslag, van ziekte en verzuim tot het personeelshandboek. Lees verder:  HRM vraagbaak.

Personeelsadvies en Organisatieadvies

icon 1      Personeelsadvies

icon 2    Organisatieadvies

icon 3Hrm-interim management


"Graag komen wij met u in gesprek.

Neem contact op voor een vrijblijvend advies gesprek."

Contact

Twitter

Gerrit Lijkendijk

@GLijkendijk

Personeel en organisatieadvies, outplacement, ontslagbegeleiding, HRM-adviseur

  • Zorg voor actuele arbeidscontracten: http://t.co/n79I9HbXGD Tuesday 3 February
  • http://t.co/wC3tsz6x4I Friday 30 January
  • Nieuws van Partner Personeel & Organisatieadvies