Vrijblijvend meer informatie? Bel ons: 065 58 70 130

icon 1

Personeelsadvies

Partner Personeel & Organisatie-advies kan u voorzien van advies.

icon 2

Organisatieadvies

Partner Personeel & Organisatie-advies kan u organisatie vooruit helpen.

icon 3

HRM interim

Heeft u tijdelijk behoefte aan extra advies of capaciteit op personeelsgebied


Privacywetgeving op de werkvloer actueel in 2018

Vanaf mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gelden. Een wetgeving met grote gevolgen voor werkgevers en arbodienstverleners.

Want indien men niet op de juiste manier met privacy van werknemers op de werkvloer omgaan, riskeert men zeer hoge boetes die volgens de media kunnen oplopen tot maar liefst € 820.000,00.

En juist op de werkvloer komen tal van situaties voor waarin de werkgever of arbodienstverlener wordt geacht om op de juiste manier met deze privacy om te gaan. Hierbij moet men bijvoorbeeld denken aan het screenen van potentiële werknemers, controle op de werkvloer, gebruik camera/internet en het begeleiden van zieke werknemers.

Het gaat verder

Het is niet alleen deze, wellicht heldere, zaken, neen het gaat verder want ook in situaties die betrekking hebben op alcohol- en drugscontroles, relaties op het werk of de levensstijl van de werknemers waarbij de privacy van de medewerkers in het geding kunnen komen. Indien hier niet zorgvuldig mee om wordt gegaan kan dit dus leiden tot toerenhoge boetes. Wellicht is het verstandig om u als organisatie goed over te laten informeren en wellicht tegen te verzekeren.

Geschreven door:

HRM Adviseur

Mijn naam is Gerrit Lijkendijk, eigenaar en oprichter van Partner Personeel & organisatieadvies. Als HRM-adviseur heb ik uitgebreide ervaring in diverse branches

Gerrit Lijkendijk

HRM advies in uw regio

Partner Personeel & Organisatieadvies biedt HRM advies aan bedrijven en organisaties in geheel Nederland. Wilt u een overzicht van onze HRM diensten in uw regio: HRM advies.

Trainingen

Partner Personeel & Organisatieadvies heeft diverse trainingen ontwikkeld zoals de training functioneringsgesprekken, trainingen voor de OR en PVT (teambuilding, communicatie). Lees verder: trainingen.

Begeleiding OR en PVT

Advies of begeleiding nodig bij uw OR of PVT? Lees verder: advies en begeleiding Ondernemingsraad of Personeelsvertegenwoordiging.

HRM vraagbaak

Onze HRM vraagbaak is ontwikkeld voor werkgevers, organisaties en werknemers en gaat in op tal van HRM-thema's: van werving en selectie tot ontslag, van ziekte en verzuim tot het personeelshandboek. Lees verder:  HRM vraagbaak.

Personeelsadvies en Organisatieadvies

icon 1      Personeelsadvies

icon 2    Organisatieadvies

icon 3Hrm-interim management


"Graag komen wij met u in gesprek.

Neem contact op voor een vrijblijvend advies gesprek."

Contact

Twitter

Gerrit Lijkendijk

@GLijkendijk

Personeel en organisatieadvies, outplacement, ontslagbegeleiding, HRM-adviseur

  • Zorg voor actuele arbeidscontracten: http://t.co/n79I9HbXGD Tuesday 3 February
  • http://t.co/wC3tsz6x4I Friday 30 January
  • Nieuws van Partner Personeel & Organisatieadvies