Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Mogelijk WW aanvulling zelf betalen.

Werkgevers en vakbonden zijn voornemens om de versoberde werkloosheidsuitkering, die er aan zit te komen, te gaan repareren via de collectieve arbeidsovereenkomsten (cao). In de nieuwe wet werk en zekerheid is afgesproken dat de WW uitkering vanaf 2016 zal worden teruggebracht van 3 jaar naar 2 jaar, wordt aangevuld middels nog uit te werken bepalingen in de cao.

Voor de aanvulling op de wettelijke uitkering gaan werknemers de komende jaren 0,2% van hun jaarsalaris inleveren tot een maximum van 52 duizend euro. Daarna zal de premie oplopen tot 0,75% van dat jaarsalaris. Thans heeft iemand die 1 jaar heeft gewerkt nog recht op 1 maand WW uitkering met een maximum van 38 maanden maar deze wordt dus vanaf 2016 stapsgewijs teruggebracht naar 24 maanden in 2019. Een afspraak die al in het sociaal akkoord van 2013 is gemaakt. De uitkeringsinstantie, het UWV, die de WW uitkeringen verzorgt en uitkeert wordt niet betrokken bij de uitvoering van het nieuwe derde uitkeringsjaar.

Taak UWV: administratieve ondersteuning

De taak van het UWV zal zich voornamelijk beperken tot administratieve ondersteuning zoals het aanleveren van gegevens aan de nog te kiezen landelijke instanties die voor de uitvoering verantwoordelijk gaan worden. Ook krijgen vakbonden en werkgevers meer zeggenschap over de WW en dan met name in de beslissingen over de hoogte van premies, de duur en opbouw van de WW. Een stap vooruit zullen wij maar zeggen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart