Pagina wordt geladen ...
Vrijblijvend meer informatie?
Bel ons
Telefoon065 58 70 130
E-mail ons
E-mailStuur ons e-mail
header

Medezeggenschap gaat veranderen

Uit een onderzoek naar de huidige stand van zaken m.b.t. de medezeggenschap in Nederland zal de agenda voor de Ondernemingsraden gaan veranderen. Er zullen in 2016 onderwerpen als organisatieverandering en reorganisatie verdwijnen uit de agenda, uiteraard heeft dit te maken met de economische veranderingen in den Lande.

De Ondernemingsraden zullen zich meer gaan richten op de huidige actuele thema als duurzame inzetbaarheid/leeftijdsbewust personeelsbeleid en flexibele arbeidstijden en plaatsen. Door de verbeterde economische situatie lijkt het er op dat  ondernemingsraden meer ruimte krijgen om zich met andere onderwerpen bezig te gaan houden.

Nieuwe onderwerpen op agenda

Wellicht is dit voor Ondernemingsraden een nieuwe ervaring waarbij men mogelijk weer veel energie krijgen van hun fantastisch werk. Waren het in 2015 vooral de onderwerpen die vaak één op één te herleiden zijn naar de rechten en bevoegdheden van de Ondernemingsraad zoals die volgens de Wet op de Ondernemingsraden staan beschreven op de agenda stonden, in 2016 lijkt er dus ook ruimte te komen voor hele andere en nieuwe onderwerpen.

Verschuiving in kennis

Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer 60% van de ondervraagden dat de OR zich in 2016 bezig gaat houden met duurzame inzetbaarheid/leeftijdsbewust personeelsbeleid en 50% met flexibele arbeidstijden en arbeidsplaatsen. Door deze verschuiving zal er ook een beroep worden gedaan op de benodigde kennis die leden van een Ondernemingsraad mogen bezitten. Door deze verschuiving komen deze twee onderwerpen wellicht in 2016 de top 10 binnen van belangrijkste onderwerpen waar de OR zich mee gaat bezighouden.

Kennisinventarisatie

Met deze veranderde ontwikkeling is het wellicht verstandig dat leden van ondernemingsraden gaan inventariseren welke kennis aanwezig is, wat de huidige ontwikkelingen zijn en uiteraard wat er leeft bij hun achterban.

Goed beslagen ten ijs komen zouden wij zeggen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Graag komen wij met u in gesprek.
Neemt u gerust eens contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

kaart